Alla karlar sover, nya H&M-katalogen har kommit och téet står på bordet. Livet kunde vara värre. Om en stund ska jag förbereda kvällens efterrätt - vårt ansvar på årets knytis-fest. Det blir Hovets tårta:
Hovets Tårta
Bottnar
4 Äggvitor vispas hårt
2,5 dl strösocker
4 dl vårgårdaris nedröres
Rita två (ovala) cirklar på ett eller två bakplåtspapper ( inte för nära kanterna), fyll med smet. Grädda i 150 gr i 45-60 min tills den är torr.
Kräm
1dl vatten
2msk vetemjöl
50 gr blockchoklad
2 st äggulor
50 gr smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
Blanda mjöl och vatten i en kastrull och låt det koka under omrörning några min.
Tillsätt bitar av blockchokladen och låt dem smälta i mjölblandningen.
Rör i äggulorna och låt krämen svalna.
Rör matfett och florsocker mjukt, tillsätt vaniljsockret. Rör ned krämen lite i taget.
Det mesta av krämen bredes ut på den undre delen. Den vispade grädden bredes på krämen. Den andra delen läggs på. Dekorera med resterande kräm.
Själv gör jag två tårtor. Vi vill ju inte att det tar slut. :-)
Men först... myyyyyyyyyyyyyyyyyyyys.
GOTT NYTT ÅR!
Välkommen till mitt nya bo!
13 år sedan
2 kommentarer:
Vad menar du med laktosfritt?
*förvirrad*
Skicka en kommentar