Hoppas alla har det bra.
Här njuter vi av mat o dryck och bara myser i huset med nära och kära. Efter julfirande har vi idag haft besök av goda vänner. Kände att vi behövde nåt nytt, så det blev att testa dom här små läckerbitarna:
Cashewnötskakor:
Bild lånad från Allt om mat
Ingredienser:
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl fiberhavregryn
1 dl cashewnötter, hackade
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
Till garnering:
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
I originalet är det jordnötter, men här har de bytts ut mot cashewnötter som har en mildare smak.
1. Rör smör och socker poröst. Blanda ner havregryn, nötter, bakpulver och mjöl. Blanda till en smidig deg.
2. Forma till en lång rulle, ca 5 cm i diameter. Skär i 20 skivor och rulla till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15 min i 175 grader.
3. Bryt chokladen i bitar och smält varje sort för sig i mikrovågsugn. Ringla smält choklad över kakorna.
Jag gjorde dom med mjölkfritt (havrebaserat) margarin och det blev supergott: knaprigt och underbar smak. Sen att Milo bara ville äta dom med smält choklad ovanpå har ju inte med saken att göra. ;-)
Och som ni förstår är det helt ljuvligt att laga mat och baka i nya köket. Jag har ju haft en spis från 60-70talet senaste åren så den här varmluftshistorian är en dröm!
Det går inte att misslyckas - ta i trä. ;-)
Imorrn blir det fika och mera mys hos nyfödda bebisen, stort grattis kära kära M & M!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar