Igår firades nyår hos goda vännerna M o M. Börjar bli traditionsenligt och såå mysigt.
Menyn var som följer. Vi delade upp det och naturligtvis blev det alldeles för mycket mat. Men ack så gott:
- Toast m löjrom creme fraiche o rödlök, körsbärstomater m hemmagjord skagen och vitlökschampinjoner.
(Barnen fick skinkrullar med nätmelon, jordgubbar och vindruvor)
- Helstekt vitlöksmarinerad rostasfilé, rotsaker i ugn, kantarellsås
- Kolapaj (en mjölkfri en vanlig) med färska jordgubbar, björnbär vinbär och vaniljglass.
Jag ansvarade som vanligt ;-) för efterrätten och J hade tilltuggen: Pizzasnittar bl a med fetaost och krustader med brie och vindruvor. Egentligen skulle vi göra crustader med creme fraiche och svart kaviar också, men när vi såg hur mycket mat som planerades för resten av kvällen... I rest my case.
Idag, sovmorgon, vila, film o allmänt mys. Verkar ha kommit in i nån form av bakmani - måste vara nya ugnen - så det blev några Choklad och bananmuffins innan käre A kom på besök. Supergoda då man trycker ner bananen i mitten, så blir det lite kladdeffekt. Två kakor till priset av en. Premiärinvigde mina muffinsformar i silikon - suveräna!
Nu är väl mathelgerna snart över - äntligen. Vi får besök över trettonhelgen, men efter det... DETOX!
Må så gott, god fortsättning, kram!!
Välkommen till mitt nya bo!
13 år sedan
3 kommentarer:
Låter som en riktigt god nyårsmeny! Mums! Har du receptet på kolapajen? Isåfall skulle jag mer än gärna vilja testa den!! :)
God fortsättning! Kram, Jennie.
Självklart. Länkade båda recepten, här kommer det också. Det är från Ica Buffé: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=600352
Tips, om du gör den mjölkfri, servera den hel. Jag la upp portionsvis och den flöt ut. Hände inte alls med vispgrädde-varianten. Inte så överraskande kanske... ;-)
God fortsättning, kram V.
PS. Underbar sida du har!
Härligt att kunna tända en brasa och mysa till!
Gott nytt år!
Lina
Skicka en kommentar