lördag 17 november 2007

Barnvakt


Igår kväll var första gången Milo hade barnvakt. Mamma och pappa var på fest i Norrtälje och Milo var hos mormor 10 minuter bort. Milo hade klart roligast. Åt och lekte och hade t o m lite disco med mormors blå sovrumslampa. Mamma var mest nervös i o m att det var första gången. Det blev en kort kväll - och en långsam färd hem i halkan.

Nu är vi nybadade och det är dags för kvällsmålet. Operation Sömnrutiner fortsätter. (Första natten sov han faktiskt 6 timmar i sträck - rekord!)

4 kommentarer:

vic sa...

hur lyckades ni med sömnstycket att sova i 6 timar?? vad är knepet?? Vaknade han inte alls?

skönt att ha första barnvaktskvällen avklarad, det blir lättare sen ;-)

lördagskram på er!
Vickan (vixi)

-------------------------------------------- sa...

Tur? Inte dom första 6 timmarna, nej. Och jag min klant satt o väntade på att han skulle vakna... ;-)

Ett tips som många andra sagt - på FL ex - är att ha det mörkt när han sover och verkligen skilja på dag o natt. Den funkar faktiskt.

Har ni haft barnvakt också? Hur var det?
Kändes så hemskt när "alla" på festen bara gick "Oj, redan?"

Ha en jättemysig helg - kram!

vic sa...

redan? han är ju stora killen! :-)

Vi är nog ganska vana att lämna henne i andras vård iomed att hon låg på sjukhus så mkt (och vi sov hemma i början). Sen har mamma och pappa varit med och tagit hand om henne så mkt här hemam så det känns inte konstigt att lämna henne med dem. Men lite konstigt kändes det ju färsta gången man gick på kalas utan henne, som om man gjorde nåt olagligt typ!

Vår lilla skrutta är ju redan 4 månader gammal fast hon egentligen skulle vara 1 1/2.. så det kanske är det som gör det lättare oxå, att vi haft henne här så pass länge redan. man blir ju tuffare och tiffare med tiden, lite mer avslappnad helt enkelt. Veckan innan jul ska jag och sambon åka till Göteborg helt själva och sova på hotel över natten, det du! =)

kram och hoppas pyret sovit bra i natt med!!

vic sa...

hjälp så jag stavar, hoppas du kan tyda vad jag menar =)