fredag 16 april 2010

Veckomatsedel

Började för några veckor sen på ett inlägg - och också orsaken till det. Veckomatsedel.

Min tanke var att ta tag i det igen. Tidigare försök har gått åt skogen, så genom att lägga ut den här hade jag tänkt sätta lite press på mig själv. Inget avancerat, bara lite struktur. Och framförallt för att få lite ordning på inhandling, frysta varor och allt det där som jag inte hittar längst in i kyl o frys (och därför slänger, skäms på mig!).

Nu blev det inget inlägg om det här på bloggen, men...

Nu är vi inne på tredje veckan och det går strålande. Vi tömmer äntligen frysen istället för att bara fylla på - ni kan inte ana hur mycket bacon vi hade när jag väl hittade alla - och allt i kylen används - dvs inga mer ledsna purjolökar som åker i soporna, eller apdyra paprikor för den delen.

T o m maken lagade middag efter menyn en kväll. Och tro mig, han lagar inte mat normalt. Tydligen var det enklare i o m menyn. Det stod vad som skulle lagas och han - citat - behövde inte fundera över ingredienserna. Whatever works, baby. Jättegott var det iaf. Puss!

Ikväll skulle det bli Crispy Chicken och pommes (vi äter aldrig pommes hemma och ändå hittar jag 3 påsar i frysen). Men det lutar åt att prova det här receptet istället. Med pommes...

Kul initiativ med färdiga Fredagsmys-menyer. Att alla ser supermumsiga ut skadar förstås inte heller. Till efterrätt tar vi nog denna hallonbakelse från en annan meny istället. Blir nog kanon - sött och kryddigt i varmrätten och syrligt i efterrätten.

Hm, kanske dags att väcka liv i den gamla avdankade matbloggen...? Nja... men känner ni igen sötnosen i headern? Kärlek!

Ooops, vilket überlångt inlägg. Nåja, när man väl sätter sig... ;-)

Ha en supermysig helg allihopa!!

Här blir det storröjning efter trädfällning på tomten i veckan och kalas för lillasyster. Ledsen E, det är J som köper födelsedagspresent i år. Beklagar i förväg. Han är allt lite småelak, bror din. ;-)

Kram!!

Inga kommentarer: