tisdag 3 februari 2009

Potträning


Idag var Milo's första dag på dagis efter två veckor hemma. Så glad han var när han kom dit, oj oj oj. Och oj, så ledsen han blev när han insåg att J inte skulle stanna kvar och leka med honom. Nå, det gick ju över fort och vi fick höra vid hämtning att han lekt och sprungit och skrattat mest hela dagen. Inklusive när han snubblat och ramlat över en tröskel i lekstugan ute. Tydligen var det så roligt att han gjort det om och om igen. :-D

En annan sak han roat sig med, berättade kära fröken M, var att han gått ut i skötrummet/badrummet, satt sig på en av pottorna, pratat lite för sig själv och sen... bajsat!

Det är nog bara ni som är föräldrar som förstår hur fantastiskt detta är! Fatta att vi inte pottränat honom en enda gång - någonsin. Men, han har väl sett hur dom äldre barnen gör på dagiset.

Sen kan det ju förstås vara en tillfällighet, men det tror inte jag. Så det så!

/Stolta mamman

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra! Grattis grattis! Det är ju enormt. Och jag tror inte heller att det är en tillfällighet, han är helt enkelt begåvad och inser hur hemskt det är att vara kladdig om stjärten. Är det inte helt konstigt hur fort de växer?! Jag minns när jag läste din blogg och Milo var typ en månad. Otroligt! Snart sitter de vid matbordet och dricker vin och presenterar sina blivande fruar (eller män för den delen) och leverar barnbarn... Usch, va gammal man är! ;)

kram Elma

Anonym sa...

Stort Grattis! Så underbart att slippa träna, Måns hatar pottan. Han har den till att lägga hunden i när han ska sova;) Hoppas på dagis i den saken helt enkelt! Här har vi också varit hemma och sjuka i snart två veckor, ögoninflammationer är inte kul, särskilt inte i båda ögonen. Samtidigt! Hoppas allt är bra med er och att pottan beteendet håller i sig! Hoppas vi ses snart
Många Kramar Jossan

Anonym sa...

Heja Milo! vilken kille. Självklart var det ingen tillfällighet. Det känns ju som att dom små snappar upp så otroligt mycket just nu så jag tror absolut att Milo sett sina äldre kompisar på dagis och vill göra likadant som dom. Härligt att Milo trivs så bra på förskolan. Hoppas ni får hålla er friska lääänge nu.

Septemberflikka sa...

Härligt! Helt underbart om man slipper träna själv ju . Vi tränade i somras och det funkade rätt bra men sen rann det ut i sanden och nu känns det inte aktuellt på dagis. I sommar ska banne mig blöjorna väck dock.
Annars får Milo komma hit och visa hur det ska gå till.

Anonym sa...

Tack söta ni. Visst är det sanslöst vad fort tiden går. Men Elma, vi är lika unga för det! Eller nåt...

Men, vi får väl se vad som händer med pottandet. Antar att vi måste anstränga oss liiite mer vad vi gör idag. :-)

Kram!