tisdag 21 juli 2009

Köksplanering

Huset ligger på is, eller rättare sagt på tork (bottenplattan) över sommaren. Under tiden roar vi oss med kakel och köksvisningar. Det var kul innan, nu börjar allt se likadant ut. Kakel som kakel liksom och köksluckor ser ju ärligt talat likadana ut hos Vedum, Marbodal och Ikea. Sorry, men jag ser inte nån skillnad längre!

Jag hade ju en solklar bild över vad jag ville ha i köket: Ikeas Ädelluckor i vitt, svart sjösten, mörklaserad tjock ekskiva och gasspisen från Smeg. Sen frågade jag maken om hans åsikt... Just nu har vi ett svart kök - som jag iofs tycker är snyggt, hela planlösningen är ändrad, kaklet måste därför ändras och gasspisen är nedgraderat till en häll. Gissa om maken kommer få vara med och bestämma kakel? Icke!

Utöver det försöker vi utnyttja våra få semesterdagar till max. Båtturer i skärgården: Kudoxa, Fredlarna osv. Umgås med familj o vänner - det blir mycket god mat o dryck o fantastiskt sällskap förstås. Imorrn grillar vi hos oss - i (på) nya vardagsrummet, ha ha - så låt oss hoppas på fint väder. På torsdag eller fredag blir det Stockholm och i helgen åker vi till Kolmården och sen blir det ett par dagars bilsemester. När vi kommer hem är det mer båt - återigen låt oss hoppas på fint väder och sen inom en blinkning eller två är det dags att börja jobba igen. Kul iofs när man är ny, men låt oss hoppas på att det börjar regna då - ha ha!

Vad mer? Milo utvecklas för fullt. Motoriken är riktigt bra nu - såg vi inte minst på alla klippor på Fredlarna - o förstår också alltmer vad han säger. Det är fortfarande otydliga ord, men i gengäld är det hela meningar. Spännande förstås, om än lite läskigt. Både igår och idag räknade han dessutom - till 8...!

Inga kommentarer: