fredag 29 februari 2008

Toppenvecka

Underbar underbar vecka!

Bestämde mig för att sluta oroa och nojja mig över saker och ting och helt enkelt köra på med det som känns rätt för oss. Ni vet förstås att jag pratar om Milo allt som rör honom: aktiviteter, mat, sömn osv.

Vi började veckan lugnt då M fortfarande var lite snuvig och hoppade babysimmet och hade en mysdag hemma istället. Solen sken så det var ju inte så att vi led direkt. Träffade en granne som fick barn 3 veckor innan oss. Bestämde att vi ska träffas för fika/lunch. Trevlans - alltid roligt med nya bekantskaper.

Tisdagen tillbringades i Norrtälje med klippning och tur på stan. Mormor hade hand om Milo och jag fick - verkligen - inte skynda mig tillbaka. Åkte och storhandlade också och var tillbaka 3 timmar senare. T o m handlandet var en lyx och både mormor o Milo var så glada att dom hade fått lite egentid.

På onsdagen var det som så många andra redan skrivit FL-fika i stan. Vi bytte ställe dagen till ära och var på Panorama i Kulturhuset. Vi var inte dom enda mammorna med bebisar där, men vi var garanterat flest (12+ mammor med tillhörande bebisar). Supertrevligt! Milo satt i matstol och höll låda med Elvis, Calle och Linus som satt bredvid honom, åt kyckling och grönsakspuré och tuggade på äppleklyftor - hans mamma hade ju glömt fruktpuréen. :-( Ja, osså spanade han in Olivia som satt mittemot. Hon var ju blondin innan, men börjar nu bli allt mörkhårigare så det är klart att han fick upp ögonen för den lilla sötnosen. (Han är så svag för brunetter - han får det från sin far.)

På kvällen var det föräldragrupp med barnsäkerhet som tema. Mycket var självklart, men det är förstås alltid bra att gå igenom och vi fick maaaassor av broschyrer med oss hem. Roligast var ändå att så många pappor var med. Självklart J också. Och så bokade vi förstås upp en fika i nästa vecka.

Vår BVC-fröken tycker det är så roligt att vi umgås "privat" utanför BVC, men vi tycker nog det är rätt självklart nu. Glada, rappa brudar med skinn på näsan. Det är klart att M o jag tycker om dom. Ah, nästa vecka kommer D hem från Thailand. Apropå. Saknar dig. Ses på onsdag!

Torsdagen tillbringades i Norrtan igen. Vi började babymassage - sista tillfället - med sammanfattning och diplomutdelning. Sammanfattningen var bra för oss som missat två gånger pga förkylning. Diplomet tog Milo hand om. Kan väl säga att det inte är sig riktigt likt längre - trots att det var plastat. Lunch igen hos mormor och sen utskrift av dopinbjudningarna. Nej, alla är inte utskickade ännu - suck.

Mormor hade också varit på bokrean. Jag fick boken Choklad. Vilka recept - och enkla också! Brownies-receptet ska testas snarast! Och choklad-eclairerna. Tack snälla!

I övrigt har Milo också ökat sitt glutenintag. Slut med oroandet som sagt. Sakta men säkert ökar vi på med både banangröt och välling. Nästa vecka blir det fisk-introduktion. :-)

Idag, fredag, har vi tagit det lugnt - städat - o promenerat här på ön. Solen sken idag igen så det var så skönt. Träffade lite vänner o bekanta på vägen, men M var lite blyg för ovanlighetens skull. Fyra personer som stack ner huvudet i vagnen + 1 hund - och han som just vaknat. Kanske inte så konstigt att t o m sociala M blev reserverad.

Imorrn blir det lugnt och på söndag ska vi in till stan och hälsa på farmor och gå på brunch. Har fått massor med tips och det lutar åt Mosebackes jazzbrunch. Vi får se. :-)

Full rulle i veckan alltså och så kul vi har haft det. Milo har varit på toppenhumör - som alltid - och även sovit allt bättre. Dagtid också för ovanlighetens skull. Och inatt sov han faktiskt 8 timmar i sträck! Fast sen ville han ju gå upp kl 6...

Ja just det. Glömde ju en liten liten detalj: Milo satt själv! I onsdags på föräldragruppen. Dom andra bebisarna satt ju, så... då gjorde han det också.

Ha en underbar helg!

Inga kommentarer: