tisdag 28 april 2009

Utvecklingssamtal

Ok, så var man kallad till förskolan för Milo's första utvecklingssamtal. Spännande, läskigt och när sjutton blev han så stor??

På samtalet gick hans förskollärare A igenom bl a:

- Vad han tycker om
Dansa, sjunga, måla och hålla på med lera. Han har även börjat tycka om att lyssna på sagor och sitter intresserat och lyssnar igenom en hel bok (Nicke Nyfiken-nivå ;-))
Ute älskar han att gunga, åka rutschkana och i viss mån leka i sandlådan.

- Vilka han leker med
Från att ha lekt väldigt självständigt vill han nu vara med dom andra barnen. Detta beror dels på hans ålder och dels att han varit minst tills i januari. Favoriten är jämnårige B och 5-åriga A. Intressant kombination eller hur? :-)

- Utvecklingen
Blir mer tydligt nästa gång när vi jämför, men redan nu är det en enorm skillnad sedan sist. Och vad gäller talet så märks det att han förstår alltmer och faktiskt kan tyckas säga hela meningar ibland - fast ja, vi är partiska A och jag. Men troligtvis blir det att det dröjer lite till och så helt plötsligt kommer det: Får jag glass? :-D

Han sover nästan alltid 2 timmar prick och - naturligtvis! - äter han allt som serveras. A tyckte också det var bra att han hade mycket ombyten och olika ytterkläder. Så det så, älskling!

Sammanfattningsvis var allt strålande och han var så utåtriktad, rolig och charmig - precis vad en mamma vill höra - så jag var naturligtvis tvungen att fråga om det inte fanns nånting negativt?

Inte negativt, men han börjar testa gränser - nähä? ;-) - och knuffar om han inte får sin vilja igenom - oops! - eller känner sig trängd (hm, större barn gillar att bära på honom). Japp, vi ska vara tydliga med gränser!

Och sen fick vi se foton på lille "Picasso" målandes vid sitt staffli ute på gården. Så koncentrerad - så söt!

2 kommentarer:

Septemberflikka sa...

Klart han fick godkänt på samtalet!Kul att det går så bra. Noel hänger också med en äldre kille. I alla fall hänger denne med Noel och håller honom sällskap på frukosten. Lite sött! Gränstestandet är dock mindre sött ;-)

Kan vi inte få till en lunch/drinkkväll snart? I maj/juni när det är skönt att sitta ute?
kram

Vera sa...

Ni oxå alltså - gränstestande? Bah...

Ja, låt oss kolla på datum. Nu! :-)