tisdag 18 december 2007

Styrelsemöte mm

Milo på föräldragruppsträff tillsammans med kompisarna (från vänster): Linnea, Anton och Stella. Olivia och Måns kunde inte komma denna kväll.


Oj, vad vi ligger efter! Tur att alla har så mycket att göra innan jul, så att ingen märker det!


Milo är iallafall samma goa söta charmiga roliga kille som alltid. Jag - partisk? Icke!


Vad har hänt sen sist då? Jo, i fredags hade Milo o pappsen en grabbkväll medans mamma var på Julauktion med sina eLCor, supertrevligt för alla parter. I lördags var grabbarna i farten igen och var på styrelsemöte med ö-föreningen. Fint värre! Milo fick massor av komplimanger. Enligt de andra i föreningen hade han varit lugn, glad och charmerande. Självklart...
En annan mötte ju upp lagom till julbordet - mer taktiskt. Fantastisk mat från Blidö Wärdshus för övrigt - som alltid.

Söndagen var lugn och Milo laddade bl a för sista BVC-besöket för året på måndagen. Faktum är att även mamsen förberedde sig för BVC-besöket med värsta frågelistan. Hallå, det betyder inte att jag är ett kontrollfreak, bara att vår BVC-sköterska är bäst och att jag vill ha hennes svar innan hon åker på semester. Så det så. ;-)


Här kommer förresten svaren från bästa BVC-Karin. Och visst, jag är ett kontrollfreak:


- Skelningen? Mycket bättre än sist, ser bra ut. Det kommer nog ögonläkaren också säga på torsdag.


- Hickan? Helt normalt, inget att göra, går över. I nödfall kan man ge lite vätska (bröstmjölk/ersättning eller lite vatten).


- Mjölkfri ersättning? En paus från komjölksbaserad ersättning kan göra bebisen tåligare mot mjölk i framtiden, inte tvärtom som vi trodde.


- Torr hud? Är "böjveckseksem". Ganska vanligt och kan dyka upp var som på kroppen, inte bara i böjvecken. Bada max 1 gång i veckan och smörj in med Miniderm (Locobase om det förekommer i ansiktet, innehåller ej vatten).


- Knakande leder? Ingen fara så länge det inte är höfterna - då är det läkarvård omgående!


- "Avgrundsvrål"/Mardrömmar? Kan förekomma hos små bebisar. Det är bara att trösta.


- Äter allt oftare/sover oroligt? Vanligt vid/efter 3 månaders ålder. Då är det en tillväxtfas.


- Mjölkfri ersättning "2"/gröt/smakisar? Mjölkfri ersättning finns inte som nummer två, som andra ersättningar. Andra alternativ finns dock om det blir aktuellt. Gröt, välling och smakportioner kan vi börja med vid 4 månader, dvs efter nyår.


- RS Viruset? Ha en hälsosam respekt för viruset, men ingen "hysteri". Undvik stora folksamlingar (ex IKEA före jul) och i möjligaste mån större barn (ex öppna förskolan). Vi kommer inte missa det om det är så att han får det.

2 kommentarer:

Skumboll sa...

Blidö Wärdshus...mmm!

Din BVC-tanta är klok. Tål att sägas typ 479 gånger.

Anonym sa...

Du är bara avis! ;-)