torsdag 4 februari 2010

Roligt och tråkigt

Det tråkiga är att stackars Milo är hemma med hosta och feber, snuva också förstås men hostan den är riktigt illa. Eller ja... jag är ju hans mamma, så jag tycker den är illa. En läkare skulle antagligen inte ens rycka på axlarna.

Men det är mysigt också. Vi dricker Oboy och saft omlott - välling är helt plötsligt inte gott - och det har t o m slunkit ner lite leverpastej, så vi får vara nöjda.

Det roliga är att vi har besök idag. Av rörmokaren. Det är som en liten reunion. :-)
Han är här för att installera gasen i köket och fixa ett par anmärkningar. Det ska noteras att rörmokarna hade absolut minst anmärkningar av alla hantverkarna - bara två: vända på varmt och kallt i lilla badrummet och så byta ut en låda i kommoden i samma rum, det läckte tyvärr ner i en av lådorna.

Rörisen tittar även över vår värmepanna som är totalt utflippad. Först var det iskallt på bottenvåningen och kokhett på ovanvåningen tills värmepanne-firman kom och justerade den (görs alltid efter några veckors boende). Då blev det tvärtom. Varmt nere och kallt uppe. Men, rörisen fixar det idag. Hoppas jag. ;-)

Ha en bra dag i snöstormen!

PS. Återkommer med bild när allt är klart. Under tiden får ni roa er med en gammal resebild på temat matlagning - och gas:

Matlagningskurs i Chang Mai,Thailand - och ja, det var med meningen. ;-)
-----

Tillägg: Rörisen kan inte göra klart gasen då vi saknar lite ventiler och annat tekniskt till gastuben. Enligt honom skulle vi fått/köpt det via gas-försäljaren. Vi köpte den direkt av AGA gas så dom hade inget sånt och inte heller gashälls-leverantören fixar sånt och hänvisar till installatören.

Gah! Men, nu skaffar iaf rörisen det och får komma tillbaka imorgon. Älskar när alla bara hänvisar till varandra - not. Brukar sluta med att vi får en rejäl faktura (se markarbete t ex...). Nå, vi får väl se med det.

1 kommentar:

Victoria sa...

hoppas lillkillen är bättre nu och att ni haft en mysig alla hjärtans dag!! kram!!