måndag 21 december 2009

Julförberedelser

Piffandet och puffandet har legat lite på is iom julförberedelser och en och annan fika och utflykt. Men, igår blev det Ikea efter julmarknaden i Stockholm med farmor, så nu är det på't igen.


Milo upptäckte något han gillade på Ikea...


Tåg förstås! Och dom passar med Brio. :-)

Det som vi hoppas fixa före jul är framför allt sista köksluckorna, tv-skåpsluckorna (snickarnas del iofs), ytterligare ett lager hårdvaxolja på bänkskivorna och så Milo's lekrum. Vore så kul om det senare var piffat och klart till jul!


Milo och jag har olika syn på hur det ska piffas i fönstren...

Efter mellandagarna när maken är ledig är det M's säng som ska byggas och så ska vi alla flytta upp till ovanvåningen. Nu sover vi ju alla i arbetsrummet, vilket iofs är mysigt men ack så trångt med 3 pers i en 160 säng. Milo är förstås överlycklig, men så sover han ju på bredden också...

Sen är det en miljon små paket till Milo som ska paketeras. Av erfarenhet har vi lärt oss att inte göra det när han är vaken. Gissa varför...


Packa i - eller ur??

Och så en bonusbild på vårt lilla busfrö från fikat med faster Emma & Co:


Vaddå? Godiset är väl till för att ätas??
(Ja, när allt är framdukat och gästerna anlänt...)

Här ser ni också en skymt av de mörkvaxade bänkskivorna. Dom blev mycket bättre efter inoljningen. Sidenmatt glans gav dem ett helt annat liv, så nu är dom precis som vi - ok, jag - vill ha dom: Mörka men med värme och liv i.

Snickarna var här idag för lite utomhusarbete och de tipsade om att inte slipa innan nästa inoljning av bänkskivan. Den är vaxad en gång och oljad en gång och innan nästa omgång bör man slipa ner ytan. De tyckte istället vi skulle olja direkt för att behålla den något något ruggiga ytan, då en slipning gör att kraven på ytan blir desto högre. Så här ser det mer naturligt ut. Passar mig perfekt. ;-)

Ha det gott!

1 kommentar:

Drömvillan 2009 sa...

Hej!
Ja det blir nog bra när det blir klarrt! =)
God jul på er!
Kram Anna