torsdag 3 december 2009

Öronbarnet

Och nu ett litet familje-inlägg. I förrgår var vi hos öron/näsa/hals-läkaren för Milo's kontroll. Vi blir kallade var sjätte månad i och med Milo's alla öroninflammationer förra vintern och nu bad vi att få komma lite tidigare än i januari. Dvs innan årets öron-säsong...

Doktor Olle tyckte det var lite tidigt då han ville göra ett hörseltest och Milo är så ung. Ni förstår ju, få en 2-åring att svara tålmodigt och tydligt på 30 pip i olika ljudnivåer... en klar utmaning. Men det gick strålande!

Både vad gäller responsen - han skulle trä på ringar på en sån där Brio stapel - och själva hörseln - Milo svarade rätt på allihopa! Sötnosen ville väl vara extra tydlig så efter varje pip tog han också av sig hörlurarna och sa Ja! Väldigt sött, hävdar mamman, även efter 20:e pipet.

Vi bad doktorn kolla lite extra på hals och näsa också i och med att allt hänger ihop. Förra gången vi var där visade sig mandlarna större än normalt. Så även denna gång plus att polyperna var stora. Doktorn sammanfattade det som att allt hänger ihop:

Stora mandlar, stora polyper, öroninflammationer, snarkningarna, ofta snuvig, ... Det kunde även vara orsaken till talet - otydligheten, ätandet - liten i maten - och att han vaknar ofta på natten. T o m det enorma dreglandet var en del av det hela. Jag som trodde det var nappen!

Men, så länge han inte får andnöd och det inte påverkar honom till vardags så väntar man. Blir det sen inte bättre så väntar en operation bortåt 4-årsåldern. Må vi slippa det. Vår goa glada kille!

Ja och förstås... öronen var fina och "luftiga". :-)

Inga kommentarer: