måndag 30 november 2009

Darling - hjälp!!

En av de få lampor vi bestämt oss för var Darling från Nordlux. Vi tänkte ha den i svart över bardisken mellan köket och matrummet. Notera den ursnygga tygsladden i svart/vitt som påminner om gammal strykjärnssladd från 60/70-talet. Mamma hade en sån - att det skulle bli populärt igen!

I vilket fall som helst...i och med de mååånga svarta handtagen i köket känner jag att det kan bli för mycket med den svarta lampan/lamporna. Vad tror ni om den vita istället?



Inte lika fräck, men sladdarna är ju fortfarande desamma.

Lampor över matbordet har jag fortfarande inte hittat. Gaah!!
Jag funderar allvarligt på att slänga in två av dessa budgetisar tills jag bestämt mig. Eller deras ännu billigare - mindre varianter. Tror de passar riktigt ihop med bar-lamporna. Tillsvidare. Men ni vet ju hur det blir. Dom blir ju kvar!

Hjäääääälp?

Och funderar ni ändå, så... Två taklampor som passar ihop med en svart järnsäng?!??! Suck.

5 kommentarer:

Hanna sa...

Trevlig blog! Hittade ingen planlösning...letade jag dåligt??
Ser iaf jättefint ut. Ska kolla lite mer här ikväll å söka inspiration...
Vaför fick niv änta så länge på bygglovet förresten??? Det är ju det som är mardrömmen för oss...att det ska ta långt id...
//HANNA

Vera sa...

Tackar! Det är jag som slarvat. Här är ritningen:
http://miloandvera.blogspot.com/2009/08/planritning.html :-)

Väntan var pga av detaljplanen på vår tomt. Vår detaljplan säger att vi bara får bygga enplans med inredd vind. Det betydde för 3-4 år sen 1,5plans. Ett två år senare betyder det mycket lägre.

Till saken hör att vi har en skogstomt, grannarnas godkännande osv osv så vi stör ingen om vi vill höja huset 50 cm (!). Har man däremot inte en detaljplan på sin tomt här i området - dvs helt obearbetad, inget kommunalt vatten, el osv - så får man bygga precis som man vill - för då finns det inget som styr.

Nej, jag är inte bitter...!

Vera ;-)

Mikaela Blitz sa...

Hejsan! Åh vad roligt det var att se alla bilderna över hur allt blivit. Förstår att ni är jättesugna på att flytta snart :0)

Ha det gott och hälsa Maken o Milo!

Stor kram från Mikaela o Ludde som heller inte gått och lagt sig ännu...ligger här brevid och leker med sina händer och fötter...mycket spännande när man är 4 månader :0)

Vera sa...

Fyra månader redan?? Så fort allt är klart är ni sååååååå välkomna hit. Vi skulle ju kunna hälsa på er också, men vi kommer aldrig lämna huset när vi väl flyttat in. ;-)

Kram!!

vickan & oliven sa...

åh vad det går undan,. späänannde!!! själv har jag snöat in på Kartells lampos och önskar mig en till vardagsrummet och en annan till matsalsdelen :)

krma på er